Tiedätkö Burnettin klassikkokirjan sadan vuoden takaa? Orpotyttö Mary muuttaa setänsä luoksen keskelle nummia. Pihalla on muurein ympäröity alue, jonne ei pääse. Sinne Mary kuitenkin keksii reitin ja löytää samalla aivan uuden ihmeellisen maailman, joka lopulta vaikuttaa kaikkiin hänen ympärillään.

Salainen puutarha on ollut useamman kerran mielessäni tänä vuonna. Tänään aloitin ammatillisen opettajan koulutuksen Hämeen ammattikorkeakoulussa ja huomasin, että tästäkin avautuu aivan uusi maailma, jonka avautuminen toivottavasti vaikuttaa positiivisesti myös ihmisiin ympärilläni. Tunnen muutamia AmO:n suorittaneita ja he poikkeuksetta kertovat innoissaan opinnoistaan. Odotukseni ovat korkealla!

Aiotko opettajaksi, minulta on hämmästyneenä kysytty useamman kerran, kun olen kertonut kouluttautumissuunnitelmistani. Varsinainen opettajan ammatti ei ole suunnitelmissani. Teen työkseni projekteja ja koen, että niissä on tärkeää, että saa porukan nopeasti mukaan, oppimaan toisiltaan ja opettamaan omaa osaamistaan laajemmalle. Yhteisen ymmärryksen kasvattamista. Uskon, että näiden opintojen jälkeen osaan entistä paremmin saada tämän prosessin käyntiin.

Koulutusten rikkaus on uudet ihmiset. En ole ollut koskaan kovin iso opintopiirien ystävä, mutta meidän ryhmä vaikuttaa todella hyvältä! Olemme erilaisia, mutta meitä yhdistää ainakin pari asiaa: Olemme innostuneita uuden edessä ja arvostamme hands-on opettamista konkretian kautta. Olemme siis Feeniks, joka on uudistumisen ja elinvoiman symboli.

Jo lapsena suhtautumiseni päiväkirjoihin oli hieman kahtalainen: mieluusti kirjoittelin yksityiskohtaisiakin kokemuksia ylös, mutta jo aika pian halusin päästä eteenpäin ja hävitin kirjoitetut sivut. Nyt testaan vanhan blogialustani käytettävyyttä oppimispäiväkirjana ja olen luvannut itselleni, etten poista edellisiä, kymmenisen vuotta vanhoja tekstejä.

Tervetuloa matkaan!